.

.

dijous, 7 d’agost del 2014

Dia 8: Tucson life

Demà farà una setmana que som a Tucson, i volem intentat explicar com és la ciutat i la vida aquí. Tucson és una ciutat de mig milión d'habitants, la 2a més gran de l'estat, la seva àrea metropolitana ja passa el milió. La capital és Phoenix, 1'5 milions, i Arizona té una superfície aproximadament com Itàlia, i un total de població d'entre 5 i 6 milions.

Us copiem un fragment de la viquipèdia:

"Arizona és un estat del sud-oest dels Estats Units, el 48è admès a la Unió. En aquest estat s'hi troba el Gran Canyó del Colorado. Hi ha tres teories de la significació original de la paraula «Arizona». Els espanyols anomenaven aquest territori "zona àrida". Amb el pas del temps va adoptar el nom actual, Arizona. Altra teoria sosté que el nom provindria del toponímic emprat per conquistadors o pastors d'origen basc "Aritz Ona", lit. "Bon Roure", en ser la reserva més gran de roures al sud dels actuals EUA. Així mateix, altra teoria (la més factible) situa el seu origen en la frase a elĭ ṣonak (actual: a elĭ ṣonǎ), que en llengua O'odham significa "menuda font". (Hi ha molts exemples de l'ús de "ari" i "són" en noms de llocs en el sud d'Arizona: Tucsón, Arivaca, Sónoita/, Arivaipa.) El topònim Arizonac es va aplicar inicialment als camps de mines de plata, i més tard (ja reduït a Arizona) al territori sencer."

Com veieu aquí, i en general a US estan més amples que  Europa!!! Això també es veu a Tucson, pel que hem pogut observar, si no fós perquè tenim el campus Universitari davant, podríem dir que és com una mega urbanització. És a dir, carrers i carrers de cases sense comerços ni bars. Els restaurants i bars es localitzen sobretot al downtown i a prop de megasupermercats tipus carrefour (el comerç petit és pràcticament inexistent). Així que la ciutat està pensada pels cotxes i no pels vianants. De fet no veiem gaire gent caminant pel carrer.

Que més, l'Anna té l'hospital a 5 minuts a peu, això esta molt bé!!! Per altra banda hem d'agafar el bus per anar al super perquè està a una milla. El centre el downtown tampoc està gaire animat, és més de negocis, però només hi ha tres edificis alts d'oficines. Allà hi ha la biblioteca pública, on ja hi hem anat un parell de vegades, i algun museu. El lloc més animat són un parell de carrers que van del campus cap al downtown i els tenim a 10minuts amb el tranvia.

De moment la nostra vida aquí es basa en piscina, les tardes l'Anna a urgències, anar al super, al downtown, i ja està; i bé com que a les vuit és fosc, ens fem un fart de mirar sèries. (Agraïment especial a la Nuni per l'assortiment). Per tant ens cal llogar un cotxe per anar al Saguaro park (del desert), a Tombstone (a veure recreació de tiroteig de western) o  a les Catalina mountains.

Anna: la feina a l'hospital és una passada! És com estar a anatomia de grey... els primers dies anava molt boja amb l'idioma però cada cop millor... suposo que li vaig agafant el truc. A urgències veiem molts accidents de trànsit, intoxicacions x drogues i alcohol i ictus (aquestes són les patologies més ateses). La gent a l'hospital és molt agradable i helpful...Em sento ben acollida....

Bé ja us explicarem més coses. Una abraçada desde Tucson, Arizona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu escriure comentaris amb algun compte dels establerts, si no en teniu trieu l'opció d'anònim però signeu dins el comentari.