.

.

diumenge, 13 de juliol del 2014

DIA 12

Good morning a 7o'clock! Per començar com sempre caminada fins al metro a la 125st però de les línies verdes aquesta vegada, que ens han dut a la 59st amb la 5a ave, zona de botigues de luxe; res a veure amb Harlem. Hem visitat FAO's jugueteria gegant i tb de llaminadures on el Martí s' ha tornat boig i volia tocar-ho tot. Després hem entrat a Tiffany&co on l'Anna no s' ha pogut comprar un anell amb un "pedrusco" pq li ballava i no li podien arreglar al moment jeje. I hem anat a altres joieries però estaven tancades pq és Sabat i els amos són jueus. Es veu que els propietaris de  la majoria de botigues de diamants de NY inclosa Tiffany  són jueuus.
Baixant per la 5a hem arribat a la New York Public Library on hem estat en una sala que semblava del tall de la bibliotecària de l'inici de Gosthbusters. I hem dut al Martí a escoltar contes en anglès, sense gaire èxit. Just darrere hi ha el Bryant park. Paga la pena, arbres, gespa, tranquil.litat i sol; enmig de gratacels. Hem dinat allà i hem anat a la Grand central station que està molt aprop. És preciosa i espectacular; sobretot per dins. El Martí només volia que dir adéu als trens. Com que surt a tantes pelis semblava com si ja hi haguessim estat. Al 1975 la Jaqueline Onassis va participar en la campanya Save the Grand central. Sort!!!! Metro de nou fins avall de tot de Manhatann per agafar el ferry gratuït que en 20' et porta a Staten Island, el 5è barri de NY. El millor: les vistes de Manhatann des del mar i que passes prou aprop de l'Estàtua de la Llibertat. El pitjor repetir-ho tot seguit, jeje pq quasi tothom baixa del ferry per tornar a pujar-hi al moment ja que si no el següent no passa fins al cap d'una hora. En tornar hem visitat Wall street, la Borsa i el Toro, res destacat però si que mereix una parada Trinity church i el seu cementiri amb làpides de 270anys sobre la gespa i sota l'ombra d'edificis de 30 pisos. Tot seguit hem anat a la zona zero, el memorial 9/11 és haver deixat dos forats on cau aigua al lloc on hi havia les torres bessones. Totes les víctimes són recordades amb el nom grabat...tot i que sembla un lloc lúdic pensar en el que va passar fa que tinguis una sensació estranya...Han construït la freedom tower en substitució però la zona encara esta en obres 13 anys després pq tb van ser afectats molts altres edificis. Vist això metro cap a Harlem, parada al supermarket i a casa. Però cal dir que el viatge en metro ens ha deleitat amb un espectacle de breaking dance i acrobàcies dins del vagó. Hem quedat tan bocabadats que ni hem reaccionat per fer una foto, sbt el Martí que estava agafat a la barra de metro concentrat en el show quan els protagonistes feien acrobàcies a tans sols uns cm d'ell.
Bona nit New York!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu escriure comentaris amb algun compte dels establerts, si no en teniu trieu l'opció d'anònim però signeu dins el comentari.